Zastupnik Jasmin Emrić na protestima u Dvoru: Vlada Hrvatske mora znati da uz rijeku Unu nije mjesto nikakvom, a kamoli nuklearnom otpadu!

Prosvjedu u Dvoru protiv odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj Gori po nazivom „5 do 12 za spas županije“ pridružio se i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i član Zelenog kluba Jasmin Emrić.

-„Kao predstavnik građana Unsko-sanskog kantona u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prenosim podršku svih općina i gradova ovog dijela Bosne i Hercegovine, gradova s desne strane rijeke Une, te vas želim upoznati da se Bosna i Hercegovina jednoglasno protivi i suprotstavlja izgradnji odlagališta ovog opasnog otpada u našoj neposrednoj blizini. Pozivam Vladu Republike Hrvatske da sjedne za stol sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine i riješe ovo sporno pitanje. Koristim ovu priliku i da pozovem Vladu Republike Hrvatske da odustane od ovog plana i izuzme lokaciju Trgovsku goru iz Programa prostornog uređenja Republike Hrvatske kao  lokaciju za skladištenje ili odlaganje radioaktivnog i nuklearnog otpada. Banija, Krajina i Pounje čine najljepšu evropsku regiju i rijeka Una je definitivno najljepša evropska rijeka i u njenoj blizini nema mjesta za odlagališta bilo kakvog otpada“,  poručio je zastupnik Emrić prosvjednicima u Dvoru.

On je naglasio da više od dvadeset godina traje borba građana ove pogođene regije protiv namjere vlasti u Republici Hrvatskoj da se na Trgovskoj gori izgradi i uspostavi skladište ili odlagalište radioaktivnog i nuklearnog otpada i da ova borba neće prestati već će naprotiv, biti sve bolje organizirana.