Završen protest "Pet minuta za pet miliona": Građani sve više bijesni

Građanski protest "Stop krvavim košuljama" ponovo se održava večeras na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a razlika u odnosu na prethodna dva je što su njegovi učesnici poslali zahteve RTS-u.

Na večerašnjem skupu ispred Platoa govorili su glumac Branislav Trifunović, novinar portala "Žig info" Milan Jovanović kome je prije deset dana zapaljena kuća, i karikaturista Dušan Petričić.

Image

Bane Trifunović je prije govora zamolio okupljene za minut šutnje za žrtve stravične saobraćajne nesreće u Nišu.

- Ima nas mnogo. Prebrojavaju nas oni koji kupuju diplome. Sve smo više bijesni. I bit će nas sve više -  rekao je Trifunović i dodao da moli i ovu opoziciju, morate izaći iz svih njihovih zgrada, da moraju svi biti na ulici i otkazati poslušnost.

Kolona je krenula sa Platoa, kroz Makedonsku i Svetgorsku ulicu do RTS-a, da bi nastavila kroz Kneza Miloša do Nemanjine i zgrade Vlade, i na kraju stigla na krajnju "destinaciju", Trg Slavija, i okrenula krug oko fontane na Slaviji, uz pjesmu "Živeti slobodno".

- Dobro veče, hrabri narode. Oni se i dalje prave da nas ne vide. Hajde da pokažemo koliko nas ima - rekla je na kraju protesta na Slaviji jedna od organizatorica protesta Jelena Anasonović.