Na 5. sjednici Vlade USK utvrđen nacrt programa rada, razgovarano i o problemima u šumarstvu

Vlada Unsko-sanskog kantona zasjedala je danas po peti put. Sjednica je započela u 09:00 sati, a na dnevnom redu razmatrano je jedanaest tačaka.

Između ostalog, važno je istaći da je utvrđen nacrt programa rada Vlade USK-a za 2019. godine, koji će biti dostavljen Skupštini Kantona radi usaglašavanja sa programom rada iste. Istaknuto je i da je premijer Mustafa Ružnić prilikom imenovanja Vlade izložio svoj ekspoze sa 25 najvažnijih tačaka, te će se raditi na ispunjavanju svih ciljeva koji preističu upravo iz tih tačaka. Ekspozeom istaknuta je borba protiv korupcije, uspostavljanje financijske stabilnosti Kantona i slično.

Na današnjoj sjednici jedna od bitnijih tačaka bila je i informacija Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o primjeni Zakona o šumama od strane Kantonalne uprave za šumarstvo, o čemu više možete čuti u videu u prilogu.

Ostale tačke današnjeg dnevnog reda bile su:

lzvodi iz Zapisnika sa 02. i 03. sjednice Vlade Unsko-sanskog kantona, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za prenos Ugovora o koncesiji  Br. KU00212002 za istraživanje i eksploataciju dolomita na ležištu  ,,Pjeskana" općina Velika Kladuša, Prijedlog Odluke o prenosu prava vlasništva neprivatizirane imovine DP" BIHACIT" Bihać, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Protokol postupanja nadležni institucija u slučajevima nasilja u porodici za gradove i općine Unsko-sanskog kantona. Na dnevnom redu našli su se i: Prijedlog Odluke o pokretanju postupka javne nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda za izradu ,,Plana zbrinjavanja otpadnih voda u ruralnim područjima Unsko-sanskog kantona", Prijedlog Odluke o poništenju postupka javne nabavke za LOT 3 i Prijedlog Odluke o pokretanju postupka putem konkurentskog zahtjeva  za dostavu ponuda roba i usluga za implementaciju projekta ,,Energetska efrkasnost u Srednjoj poljoprivrednoj Skoli Sanus Futurum", Sanski Most LOT 3, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj  organizaciji Kantonalnog zavoda za prostorno uređenje i planiranje, lnformacija Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o primjeni Zakona o šumama od strane Kantonalne uprave za šumarstvo, Izvještaj o utrošku sredstava tekućeg  granta, kao i grantovi neprofitnim organizacijama iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2017. godinu, doznačenih Kantonalnorn udruženju oboljelih od karcinoma ,,Behar" i Prijedlog Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku usluga isporuke toplotne energije u toku 2019. godine.