Završeni radovi na izgradnji puta u Gornjoj Crnaji

Mještani Gornje Crnaje s velikom su radošću dočekali završetak radova na projektu izgradnje puta, koji, s obzirom na mali broj domaćinstava i dužinu od oko 2.000 metara, predstavlja najznačajniji projekat za ovdašnje stanovništvo.

„Radili smo u etapama od 2012. godine i sada je asfaltirano ukupno dvije hiljade metara putnog pravca. Kako nas je ovdje svega 17 domaćinstava, vrlo smo zahvalni Gradu i gradonačelniku na podršci koja nam je pružena jer, iako smo sami prikupili do sad oko 150.000 maraka, ukupna vrijednost ovog projekta je 290.000 maraka“, kaže Hasan Odobašić, predsjednik građevinskog odbora.

Po riječima povjerenika mjesne zajednice Tržačka Raštela, Senada Ždralića, na ovom je projektu najbolje dokazano da se zajedničkim radom i zalaganjem te sistemskim pristupom mogu ostvariti i najveći rezultati.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, koji je tom prilikom istaknuo:

- „Bio je ovo prilično velik financijski izazov koji smo, evo, zajedničkim snagama uspješno savladali i zbog toga smo zaista sretni i zadovoljni. Sada nastavljamo dalje jer na ovom istom području, nakon izgradnje puta, možemo i moramo nastaviti na daljem uređenju, javnoj rasvjeti i drugim infrastrukturnim projektima koji će mještanima poboljšati životne uvjete“. 

Nakon završetka radova na putu u Gornjoj Crnaji, otvorene su mogućnosti za nastavak izgradnje putne infrastrukture u pravcu mjesnih zajednica Šturlić i Krivaja, što će ovo naselje još bolje povezati s ostatkom Grada Cazina.