Uhapšeni zbog 240 kilograma skanka predati Tužilaštvu RS u Banjoj Luci

Nezvanično, privedeni su Benjamin Krehić i Adis Misimović iz Zenice, kao i Milorad Grba iz Crne Gore

Službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u saradnji s policijom iz Trebinja, danas su u Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci sproveli tri osobe uhapšene jučer na području Gacka u policijskoj akciji u kojoj je oduzeto oko 240 kilograma opojne droge skank. 

- Protiv uhapšenih K. B. (25) i A. M. (39) iz Zenice te M. G. (48) iz Crne Gore podnesen je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja entitetske policije za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Nezvanično, uhapšeni su Benjamin Krehić i Adis Misimović iz Zenice, kao i Milorad Grba iz Crne Gore.

Droga je pronađena u gatačkom selu Miholjače, a bila je natovarena u kombi vozilo, čija je „prethodnica“ bio putnički automobil.

- Prilikom kontrole automobila Mercedes policija je iz istog pravca uočila kretanje kombija Renault Trafic, koji se okrenuo na putu i pokušao pobjeći prema mjestu Miholjače. Nakon što je policija zaustavila kombi kojim je upravljao M. G. iz Podgorice, na zadnjem sjedištu je nađeno više najlonskih vreća sa skankom – rekao je jučer na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.