Zbog epidemioloških mjera održan protest građana, ugostitelja i muzičara u Bijeljini (FOTO)

Protesti u Bijeljini
Zbog nezadovoljstva epidemiološkim mjerama održan je protest građana na trgu ispred zgrade Općine, kao i protest ugostitelja i muzičara koji najviše trpe zbog donešenih mjera.

 

Skup je protekao mirno, a građani tvrde da nemaju organizatora već da je do okupljanja došlo spontano.

Okupljeni građani su svoje zahtjeve iskazali na transparentima koje su nosily i na kojima je pisalo: "Hoćemo redovnu nastavu od 45 minuta" i "Stop vandalizmu i diktaturi".

Vasko Todić se se obratio novinarima ispred ugostitelja i muzičara rekavši da donešene epidemiološke mjere ugrožavaju egzistenciju mnogim porodicama, te da protesti imaju za cilj da da ukažu na problem kao i to da predstavljaju zahtjev nadležnima da iznađu rješenje.

Obratio se i Vladimir Sarić koji je pozvao nadležne da pomognu ovom sektoru u domenu poreza i doprinosa ističući da će se oni pridržavati svih propisanih mjera.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj donesene su nove mjere za građane i privredne subjekte, a odnose se na ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata, te obustavu rada u osnovnim i srednjim školama na sedam dana, dok je ranije zabranjeno organizovanje muzike uživo i privatna okupljanja za vise od 10 osoba.