Zbog odrona obustavljen saobraćaj na autoputu prema Lašvi

Uslijed obilne kiše danas je u poslijepodnevnim satima došlo do odrona kamenja i drugih nanosa na autoputu A1 Koridora 5C u blizini tunela 1. mart kod Zenice zbog čega je odvijanje saobraćaja bilo prekinuto.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su kazali kako su informisani o kratkotrajnom prekidu saobraćaja dok na mjesto nezgode nisu izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine koje regulišu saobraćaj.
 



Prema riječima vozača, podvožnjak za isključenje prema naplatnim kućicama Lašva i isključenju za Travnik u potpunosti je poplavljen te nije moguće izaći s autoputa A1 na toj lokaciji, a na mjesto nesreće upućena je mehanizacija koja radi na otklanjaju materijala s ceste i prohodnosti saobraćajnice.
 



Nakon kiše poplaveljene su i lokalne ceste na području Općine Zenica, a u zeničkom naselju Crkvice uslijed nakupljanja vode poplavljeno je nekoliko putničkih motornih vozila, a stanje se polako normalizuje.