Zbog teških krađa po Mostaru Samsonu Ramoviću određen pritvor

**


Općinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Samsonu Ramoviću (20), trenutno nastanjenom u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo Teška krađa odredio jednomjesečni pritvor.

Kako su naveli iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru Ramović sumnjiči da je 26.novembra iz porodične kuće vlasništvo M. B., koja se nalazi u ulici Bariše Smoljana , u Mostaru, podesnim predmetom razbio staklo na prozoru spavaće sobe te ga otvorio isti, nakon čega je iz unutrašnjosti kuće otuđio ručni sat sa kožnim remenom nepoznate marke i kameru.

Također, rečeno je, on se sumnjiči da je 16.novembra oko 03,30 sati, u ulici Kraljice Katarine broj 25, u Mostaru, podesnim predmetom otvorio manji prozor na apoteci Lupriv, te sa stola koji se nalazio do prozora, otuđio papirnu kutiju sa dobrovoljnim prilozima, u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca, nakon čega se udaljio od objekta.

-Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Također, osumnjičeni je povratnik u počinjenju krivičnih djela protiv imovine-naveli su iz Tužilaštva HNK.