Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 53 pacijenata

.

Zdravstenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 53 pacijenata. Dežurni doktori Abdulah Fazlić, Samra Alibegić i Dinko Keserović na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00 sati trafopodručje „Rasklopnica Drmaljevo“
  • od 10:45 do 11:45 sati trafopodručje „Zagrad 1“
  • od 12:30 do 13:30 sati trafopodručja „Golubovići 3“
  • od 14:00 do 15:00 sati trafopodručje „Kose“

Ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima mjestimično na dionicama u višim planinskim predjelima, a u nižim predjelima kolovoz je djelimično zasniježen. Zbog niskih temperatura, iz BIHAMK-a upozoravaju na izraženu poledicu, posebno preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Mole se vozači  da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Dnevna temperatura zraka od -4 do 2, na jugu od 4 do 10 °C.

Opća slika djelimično će se popraviti, osjetnije u drugom dijelu dana, ponajviše zbog prolaska pogoršanja i stabilnijeg vremena. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Neophodno je posvetiti veću pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature, izraženije u Bosni, dok će u Hercegovini probleme uzrokovati povremeno jača bura. Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati duže boravke na otvorenom.