ZELENA BURŽOAZIJA MISLI DA JE OVO AZIJA: Imaju hrvatske pasoše i ljetuju na Jadranu, a puna im usta rata i patriotizma

Ovih ljetnih mjeseci kada nam u susret dolaze godišnjice mnogih slavnih bitaka i velikih pobjeda, na skupovima i manifestacijama, kakva je i ona jučer na kojoj je otkriven spomenik Naniću i bužimskim šehidima, usta SDA političara su puna rata, borbe, lažnog patriotizma, prozivanja Hrvata i prijetnji istima da ne smiju dirati u Bosnu, a realnost i pozadina njihovih života je sasvim drukčija od onoga što govore.

Obraćajući se na otvoru spomenika u Bužimu, Salko Bukvarević ministar za borce F BiH se zahvalio komšijama iz Hrvatske što su došli na otvor ali ih i odmah kritikovao uputivši im jednu vrstu usmene prijetnje da ne diraju Bosnu i ne pokušavaju je dijeliti. Kakav bezobrazan odnos i guranje Krajine i njenih građana u tenzije sa Hrvatima s kojima su poprilično dobro sarađivali u ratu.

Ni premijer Rošić nije zaostajao u salvama patriotski naboja i rečenica dok se obraćao skupu u Bužimu, stojavši tačno ispred majke krajiškog heroja Izeta Nanića, ni jednog trenutka ne spomenuvši je po imenu niti zahvalivši se njoj lično za veliku žrtvu koju je dala, a dala je dva sina Bosni i Krajini.

To dovoljno govori da oni tu i na takva mjesta dolaze samo kako bi se eksponirali i dobili koji jeftin politički poen. 

Da ga neće lako dobiti svjedoči i rečenica koja se čula dok se Rošić obraćao i govorio o patriotizmu bužimskih vitezova u jednom momentu spomenuvši autonomiju a čovjek u masi koji je stojao ispred njega je kazao

-Ti si s njima u vlasti!

Ne zna se da li je Rošić to čuo, ali i da jeste on bi se napravio da to ne čuje baš kao što je uradio i Bukvarević kada mu je čovjek s bradom, najvjerovatnije jedan od bivših boraca, dobacio - Kako te nije sramota doći ovdje!

Uprkos svemu, usta SDA političara puna su patriotizma i ratnog naboja baš kao da su na prvim linijama odbrane. Oni poručuju svakodnevno Dodiku i Čoviću prijeteći im da više nikada neće moći raditi s Bosnom ono što su njihovi prethodnici, a sutra da se zarati prvi bi otišli preko granice, jer većina njih ima pasoše Republike koju svako malo prozivaju.

Tamo svake godine odlaze na ljetovanja, a u Bosni istu tu zemlju konstantno napadaju, šalju neke već pomalo otrcane prijetnje i šire strah od mogućih sukoba. 

Kako licemjerno i kako potrošeno nastupanje koje i mala djeca proziru i kontaju.

SDA političari moraju već jednom shvatiti da ovo nije bliski istok i da ovdje nema nikakvog Proljeća, Tunisa, Libije, Iraka....

Ovdje žive sasvim drukčiji ljudi, sa drukčijim mentalnim sklopom.

Ljuti Krajišnici koji uhatore i onda pamte i nose u sebi dok ne vrate!

A izbori se bliže!