Željka Cvijanović odgovorila kćerki ratnog zločinva Radovana Karadžića

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, kazala je da je Programom reformi Bosne i Hercegovine priča o aktivnom NATO putu definitivno dobila zaokret jer se više ne govori da se putuje ka članstvu, već da se sarađuje sa NATO-om.

- Moj lični i politički stav jeste da sa svima treba sarađivati. Nije nikakav problem da se sarađuje i sa NATO-om. Ovaj dokument znači da hoćemo da sarađujemo i da hoćemo da prođemo kroz sistem reformi - rekla je Cvijanović u NSRS-u tokom skupštinske rasprave o informaciji o dokumentu Program reformi BiH, prenosi Avaz.ba.

Replicirajući potpredsjedniku Narodne skupštine RS Sonji Karadžić-Jovićević, kćerki ratnog zločinca Radovana Karadžića, ona je rekla da ovaj dokument ne znači da će djeca biti ispraćana na ratišta.

- Program reformi BiH je dokument danas za ovo vrijeme. Da li će neko nekada poslije mijenjati stavove o tome zavisiće od onih koji budu sjedili u parlamentu Republike Srpske - istakla je Cvijanović.

Karadžić-Jovičević upitala je predstavnike entitetske institucija da li je Bosna i Hercegovina prihvatanjem Programa reformi ušla u voz koji nema kočnica i koji nema rikverc.

- Pitam predstavnike institucija RS kao majka, da li ću za 10 ili 20 godina ispraćati svoju djecu na ratišta - istakla je Jovičević.