Željka Cvijanović vladinim avionom privatno putovala na more

Home

Željka Cvijanović vladinim avionom privatno putovala na more


Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je avionom tipa Cesna putovala krajem augusta do crnogorskog primorja.

Kako BN saznaje, riječ je bilo o privatnom boravku predsjednice Vlade RS-a Željke Cvijanović u Crnoj Gori i to od 18. augusta kada je s Mahovljana "predsjedničkim" avionom odletjela do Tivta, do 26. augusta kada se u Banju Luku istim sredstvom vratila.

Pošto u to vrijeme, kao ni prije i poslije, nije bilo vladinih aktivnosti u Crnoj Gori, može se zaključiti da je riječ o privatnom boravku i još jednoj teškoj zloupotrebi položaja visokih funkcionera Republike Srpske, ovaj put u režiji premijerke manjeg bh. entiteta Željke Cvijanović.

Očito je da se radi o privatnom boravku Željke Cvijanović u Igalu, a jedan dan je "skoknula" i do Trebinja. 

Ovo je jedan od onih tridesetak letova "predsjedničkog" aviona koji je ljetos stizao do veoma zanimljivih destinacija poput Krfa, Atine, Thessalonikija, Tivta, Dubrovnika, Ljubljane, Beča, Beograda i Salzburga.

Iako je bilo pokušaja, od zvaničnih organa nije moguće dobiti informacije ko je sve ljetos letio avionom Republike Srpske i za koje potrebe. Međutim, datumi i destinacije na koje je letio "predsjednički" avion uglavnom se ne poklapaju sa službenim posjetama zvaničnika Republike Srpske.

Izuzme li se Beograd, malo gdje su najviši funkcioneri Republike Srpske zvanično boravili izvan granica BiH u ovoj godini. 

Tako se s pravom može postaviti pitanje da li avion Republike Srpske, koji je kupljen sredstvima poreskih obveznika, služi za privatne poslove i posjete najviših zvaničnika, njihovih porodica i prijatelja i da li će ikada doći vrijeme da neko odgovara zbog nenamjenskog trošenja novca poreskih obveznika.

Za avion Cesna 525 građani Republike Srpske su izdvojili 4,8 miliona američkih dolara, a javnosti je, uz hvalospjeve, predstavljen u aprilu 2008. godine. Tada je rečeno da avion ima dva pilotska i šest putničkih mjesta i da je jedan od najsavremenijih modela za VIP letove.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavio: Pon, 18/09/2017 - 11:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top