Komšić: Neprijatelji naše domovine osuđeni su na laž, Dudaković će ponovo pobijediti

Lider Demokratske fronte ocijenio je hapšenje generala Atifa Dudakovića kao udar na čast i obraz Armije Bosne i Hercegovine koja je branila i odbranila državu Bosnu i Hercegovinu.

 

"Godinama se pokušavaju izjednačiti oni koji su ovu državu napadali i oni koji su je branili. Oni koji je napadali bili su pod direktnom zaštitom država koje su izvršile agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Izručenja ratnih zločinaca poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića iskoristili su kako bi ubrzali proces pristupanja Evropskoj uniji a sve do tada, čuvali su ih kao džokere, bez istinske želje da zločince izruče", rekao je Komšić za Vijesti.ba.

- Sa druge strane, generali Armije Bosne i Hercegovine, uvijek su bili spremni i dostupni domaćim i međunarodnim sudovima, uvjereni u vlastitu nevinost koja je neupitna. Postavlja se pitanje, zbog čega, i otkuda sada ova spektakularna hapšenja kada Bosna i Hercegovina trpi najveće udare na njen suverenitet i integritet, kazao je Komšić.

Komšić je istakao da nikakva spektakularna hapšenja generala Armije Bosne i Hercegovine, ne mogu izmijeniti karakter sukoba koji se vodio na prostoru Bosne i Hercegovine.

"Mi savršeno znamo ko je bio agresor a ko žrtva. Istina će pobijediti jer mi smo osuđeni na istinu, kao što su neprijatelji naše domovine osuđeni na laž", zaključio je Komšić.