Tragedija u Beču: Željko upucao partnericu pa pokušao da se ubije (FOTO)

Željko B., 53-godišnji Bosanac, kasno sinoć je u bečkom Midlingu ubio svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srbijanku Violetu J., a potom je sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je žena podlegla povredama tokom noći s utorka na srijedu.

Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku u 21. 20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom pokušao samoubistvo.

Dok je Violeta J. umrla oko dva sata kasnije u bolnici, počinilac je još bio u kritičnom stanju tokom noći. Njegove šanse za preživljavanje smatraju se niskim.

- Zločinu je prethodila svađa u restoranu, koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje - rekao je portparol policije Pol Ajdenberger (Paul Eidenberger).

Vladala je pomalo haotična situacija dok su na ulici ležala dva tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći.

Zločin je aktuelizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.  

Image