Žena koja se polila benzinom i zapalila danas rodila bebu: Otpuštena je kući

.
Podsjetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim tjelesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka

Žena inicijala I.G., 16. septembra je kako se pretpostavlja pokušala počiniti samoubistvo. To se dogodilo tako što se polila benzinom i zapalila, piše Telegraf.rs. Inače, ona je iz Kragujevca. 

Ona je danas s bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

Kako saznaje Informer, porodila se nakon 12 dana nakon nesreće, 28. septembra, i rodila je zdravu djevojčicu.

Podsjetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim tjelesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 posto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagirali plastični hirurzi i psihijatri.

Kako je tada izjavila Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo ona je bila "u dobrom općem stanju" i "vitalni parametri su joj bili dobri".

- Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mjesecu. Žena je u devetom mjesecu trudnoće i ostat će kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekat ćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro - rekla je tada Dimitrijević.