Žena u Hrvatskoj policiji prijavila radnike kompanije Rimac, mislila da su migranti

Gradonačelnik Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je Facebooku objavio priču o protuimigrantskoj histeriji u tom gradu, pa su čak radnici kompanije Rimax Automobili prijavljeni policiji jer su građani sumnjali da su migranti.

"Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji 'tumaraju' Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima. Prava istina je da je jedna gospođa vidjela 'migrante' u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske firme s urednim radnim i boravišnim dozvolama. Sve ostale 'vijesti' i 'dojave' jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike", napisao je Beljak.

Apsurdan primjer je da je žena u marketu Lidl vidjela tamnopute ljude i pozvala policiju.

Prije nekoliko dana jedna starija gospođa u Lidlu je vidjela nekolicinu tamnoputih osoba i "mudro" zaključila da se radi o ilegalnim migrantima koje je odmah prijavila policiji.

Zagrebačka policija je odmah izašla na teren i ustanovila da se radi o uredno prijavljenim strancima koji su zaposleni u Rimac Automobilima, kompaniji Mate Rimca koja je poznata širom Hrvatske, ali i svijeta. 

Rimac je, podsjetimo, u više navrata javno govorio kako u njegovoj firmi rade stručnjaci sa svih strana svijeta. 

Na Facebook stranici Kreše Beljaka oglasio se i sam Mate Rimac. 

Prvo se pitao: "Stvarno? To su naše Indijce/Pakistane/Šri Lančane gnjavili?"

Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u Rimac Automobilima, Rimac je napisao: "Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom da znam kako se neki odnose prema "Bosancima" iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo."