Zenica u blokadi: Budžet za 2020. još nije usvojen, a ni odluka o privremenom finansiranju

fuad
Današnji dnevni red nije ni usvojen, jer ga nije podržala većina SDA, A SDA i SBB, nakon što gradonačelnik Zenice nije dostavio prijedlog o budžetu za 2020. godinu.

Gradonačelnik ističe da je taj materijal dostavljao već tri puta. Ovoga puta, dostavio je prijedlog o privremenom finansiranju, zbog čega je 11 njih bilo za današnji dnevni red, a 13 suzdržano.
Bešić: Gradonačelniku Zenice se ne dopadaju amadmani

„Ono što se već mjesecima dešava je da gradonačelnik odbija dati budžet na razmatranje Gradskom vijeću iz samo njemu poznatih razloga. Kako je objasnio ne dopadaju mu se amadmani“, poručila je Diana Bešić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica.

Radnici Zenicatransa vidno razočarani

Njih 50-ak danas je prošetalo od autobuske stanice do Gradskog vijeća. Nastavljaju i dalje sa blokadom autobuske stanice.
Kažu da više neće potezati za štrajkom glađu, kao što su to činili već dva puta

Gradonačelnik Zenice odbio je da izvrši rješenje Kantonalne poreske uprave, po kome iz budžetske kase grada Zenicatransu treba da plati 4 miliona 750 hiljada maraka duga za doprinose.
Kasumović: To nema veze sa životom

„Zenicatrans ne radi već 40 dana, gradska uprava nema ništa s tim. Ne može grad biti solidarno odgovoran za firme, to nema nikakve veze sa životom“, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.