Zenička policija traga za muškarcem koji se samozadovoljavao kod dječijeg igrališta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za petama su muškarcu koji se u proteklom periodu samozadovoljavao sakrivajući iza žbunja, drveća i drugih objekata u blizini dječijeg igrališta.

Zenička javnost je ostala zgrožena nakon što je jedna od majki, koja je svoje dijete dovela na dječije igrališta, primijetila muškarca koji stoji u neposrednoj blizini skriven iza drveta sa spuštenim hlačama.

Slučaj je prijavljen policiji koja već nekoliko dana traga za muškarcem. Policijske patrole svakodnevno su na Kamberovića polju u Zenici gdje patroliraju, a obavljeni su i razgovori s prolaznicima koji bi mogli imati određena saznanja.

Kako je za Klix.ba potvrdila Aldina Alić, pripadnici MUP-a ZDK proteklih dana su poduzeli sve aktivnosti na pronalasku muškarca i pitanje je vremena kada će biti uhapšen i sproveden u policijsku stanicu.

Ovo nije prvi ovakav slučaj koji je zabilježen u Zenici. Naime, prije nekoliko mjeseci jedan muškarac se samozadovoljavao i u blizini dječijeg vrtića, ali je nakon reakcija sugrađana pobjegao i nikada nije pronađen.

Zeničani su osudili ovaj čin te na društvenim mrežama s prezirom govore o ovom slučaju kojeg bi, kako kažu, najradije lično riješili.