Ženska rukometna reprezentacija večeras u Cazinu dočekuje Grčku

č

Ženska rukometna reprezentacija BiH večeras igra 3.kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu 2024. Pred našim seniorkama je dvomeč sa Grčkom, a prva utakmica igra se večeras u Cazinu. Podrška stiže sa svih strana i bez sumnje će puna dvorana biti vjetar u leđa Zmajicama koje će i večeras s ponosom nositi dres reprezentacije BiH! Večeras, nakon tri i po mjeseca ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. Susret 4. kola igra se 3. marta u 16. sati u Kozaniju.

Nakon dva kola u grupi 1 naša selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza. Naše rukometašice su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza, a prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Evropsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

Krajina je i ovog puta na nogama i sve je spremno za večerašnji meč u Cazinu, u susret kojem su naše rukometašice gostovale u programu RTV Cazin, a prijem za našu reprezentaciju organizirao je i cazinski gradonačelnik.

Utakmica BiH – Grčka igra se večeras od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani uz direktan prenos na Face TV.