Žestok obračun Čede Jovanovića sa istoričarem u emisiji uživo: Sram vas bilo! (VIDEO)

Lider LDP Čedomir Jovanović i istoričar Saša Adamović došli su danas u žestok sukob u televizijskom emisiji “Pravac”, koju na televiziji Pink vodi Ksenija Vučić. Zbog neslaganja po pitanju Kosova, ali i politike devedesetih godina, čini se, malo je falilo da dođe i do fizičkog obračuna.

Njih dvojica su imali potpuno suprotne stavove kada je riječ o statusu Kosova, a Jovanović je konstatovao da je upravo politika vođena devedesetih godina u Srbiji dovela do “gubitka južne srpske pokrajine”. Upravo to bila je inicijalna kapisla sukoba.

Međutim, ono što je Jovanovića, “izbacilo” iz takta, bilo je Adamovićevo viđenje situacije oko Kosova i uloge bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševiće u tome. Naime, Adamović je rekao da je za sve to “neko odgovoran”, ne želeći da imenuje Miloševića.

– Ko je rekao “malo morgen”, ko je rekao ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo? Ko je ubijao po Srbiji, ko je predsjednika bacio u jamu sa krečom? – upitao je vidno iznerviran lider LDP-a.

Na to mu je Adamović odgovorio da se ne koristi petooktobarskim “forama i fazonima”.

– Nemojte molim vas, to sa vašim petooktobarskim forama i fazonima. Ko još vjeruje da Slobodan Milošević stoji iza ubistva Ivana Stambolića – upitao je Adamović.

Skoro kroz viku Jovanović je, podsjećajući na brojna politička ubistva i zlodjela koja su dokazana da su vršena od strane režima devedestih godina, odbrusio:

– Sram vas bilo to da pričate bre! Sudska presuda je donijeta, sudovi ove zemlje su je donijeli – rekao je on i nastavio:

– Ne, nego se Ćuruvija sam ubio, Stambolić se sam ubio… Šake su mu odsjekli i bacili svinjama. Sram vas bilo, sram vas bilo… Ajde recite i da je Legija heroj – vikao je lider LDP, koja je Adamović onda “zamolio” da se ne nervira.

– Šta da se ne nerviram? Jel se i Zoran ubio sam? Ajde dosta, sram te bilo – rekao je Jovanović.

Čitav razgovor pogledajte u videu: