Žestoka kazna za Trampa: Mora da plati 355 miliona dolara zbog prevare

.
Prema presudi, Trampu je također zabranjeno poslovanje u Njujorku na tri godine, te njegovim sinovima Eriku i Donaldu Mlađem na dvije

Nekadašnji američki predsjednik Donald Tramp (Trump) mora da plati skoro 355 miliona dolara po presudi za prevaru. 

 

 

 

Prema presudi, Trampu je također zabranjeno poslovanje u Njujorku na tri godine, te njegovim sinovima Eriku i Donaldu Mlađem na dvije.

Kazna za sinove

Sudija u predmetu za građansku prevaru u Njujorku presudili su da Tramp i njegova organizacija treba da plate 354.868.768 dolara. Trampovi sinovi će morati da plate po 4 miliona dolara svaki.
 

Podsjećamo, građansko suđenje u ovom slučaju završeno je prije oko mjesec dana, ali je danas donesena konačna odluku, prenosi AP.

Sudija je već utvrdio da su Tramp, njegova dva odrasla sina i rukovodioci Trampove organizacije na prevaru "napuhali" finansijske izveštaje koji su davani bankama i osiguravačima da bi dobili bolje poslove i zajmove.

Za šta su optuženi

Tramp i njegovi sinovi su optuženi da su masovno uvećali vrijednost svoje imovine zbog povoljnijih kredita.

Primjera radi, njegovo imanje Mar-a-Lago na Floridi je precijenjeno za 2.300 posto u jednom finansijskom izvještaju, a Trump Tower u Njujorku predstavljen je kao trostruko vrijedniji.
 

Sudija u predmetu Artur Engoron već je u septembru presudio da je Tramp počinio poslovnu prevaru i da je više puta lažno predstavljao svoje bogatstvo za milione dolara.

 

Foto:X