Zima dolazi, u utorak najavljen snijeg na planinama

Snijeg
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni

 

Prema najavama meteorologa danas će u većem dijelu Bosne će preovladavati magla i niska naoblaka. U centralnim i istočnim područjima sunčanih razdoblja može biti poslije podne. 

Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 6, na jugu do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U ponedjeljak prognozira se jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačne većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U utorak će padati kiša prije podne. Na planinama će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. Hercegovni umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 , na jugu zemlje do 15 stepeni.