fbpx ZIMA SE NE PREDAJE, STIŽE NOVI SNIJEG: Cazin pod novim snježnim pokrivačem

ZIMA SE NE PREDAJE, STIŽE NOVI SNIJEG: Cazin pod novim snježnim pokrivačem

Home

ZIMA SE NE PREDAJE, STIŽE NOVI SNIJEG: Cazin pod novim snježnim pokrivačem


Kako su meteorolozi i prognozirali Cazinsku Krajinu i Cazin danas je prekrio snježni pokrivač i čini se da će snijeg nastaviti padati i preko noći. 

Prve ozbiljne padavine Cazinjani su dočekali početkom januara ove godine. Unazad nekoliko dana svjedoci smo niskih temperatura i minusa koji su našim sugrađanima stvarali velike probleme kako u saobraćaju tako i ograničavanjem izlazaka iz ugodnosti topline naših domova.

Nove snježne padavine dovele su i do nove saobraćajne nesreće. Srećom, kako portal Cazin.NET saznaje, povrijeđenih nije bilo.Cazin: Saobraćajka u ulici Generala Izeta Nanića

Putevi, kako lokalni, tako magistralni i regionalni, za sada su još uvijek prohodni, iako bi veći intenzitet i nastavak padavina mogao donijeti probleme u normalnom odvijanju saobraćaja.

Apelujemo na vozače da prilagode brzinu uslovima na cesti i da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme!

Nadamo se da nove padavine neće donijeti i probleme sa elektrosnadbijevanjem, s obzirom da su u prošlom periodu upravo zbog vremenskih nepogoda mnogi dijelovi općine Cazin bili bez električne energije i više dana uslijed kolapsa u elektro mreži i mnogobrojnih kvarova zbog nekoliko 10-aka centimetara snijega.

Slijedi nam novi neizvjestan period, bar što se tiče padavina i elektrosnadbijevanja.Očekivana visina novog sniježnog pokrivača: od 1 do 5 cm, na planinama od 5 do 10, lokalno do 15 cm.(M. Selimović/Cazin.NET) 
Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 16/01/2017 - 16:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top