Zisko: Žalosno je da se vlast bavi jagnjetom na Ferhadiji pored brojnih problema u Sarajevu

Home

Zisko: Žalosno je da se vlast bavi jagnjetom na Ferhadiji pored brojnih problema u Sarajevu


Showman i muzičar Aziz Gluščević Zisko demantirao je da je pekao jagnje na ražnju u najprometnijoj sarajevskoj ulici Ferhadiji, tokom proslave Prvog maja.

U komentaru za Patriju je rekao da je prolazio Ferhadijom kada je neko već pekao jagnje na ražnju, a on se samo fotografisao na tom mjestu.

Lavinu polemika pokrenula je ova vijest. Na društvenim mrežama komentari podijeljeni. Za jedne je to bruka za glavni grad Bosne i Hercegovine i loša poruka turistima, za druge simpatična gesta veseljaka. Na koncu se oglasio i kantonalni premijer Elemedin Konaković. Za njega je jagnje na Ferhadiji najteži oblik urbicida.

- ... Ispred ugostiteljskog objekta u centru grada ljudi okrenuli jagnje na ražnju. Primitivizam, urbicid, prekršaj, cirkus – rekao je premijer. Još je dodao:

- Napišem sms direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i pitam ga da li je neko prijavio ovaj događaj. Odgovor je - niko. Kaže i da su inspektori koji su danas radili proveli dan na izletištima na kojim se očekivao prekršaj ovog tipa, spremni da sankcionišu. U centru grada to baš niko nije očekivao.

Gluščević kaže da je žalosno da se premijer bavi jagnjetom u Ferhadiji, pored hiljadu drugih važnijih problema u gradu. Sarajevo ima problema sa snabdijevanjem vodom, javni gradski prevoz je pred kolapsom, sigurnosna situacija u gradu je loša...

- Više nije ni važno ko je pekao jagnje, i da li ga je trebao peći. Žalosno je da se vlast, ali i brojni građani bave jednim takvim postupkom, dok nas opterećuju brojni drugi problemi - kaže Gluščević u komentaru za Patriju.

 

 

(Izvor: NAP)

Tagovi
Objavio: Tue, 02/05/2017 - 11:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top