Zlatanova velika prijateljica otkrila: Uvijek je želio završiti karijeru u tom klubu

Švedska novinarka i prijateljica Zlatana Ibrahimovića, Jennifer Wegerup je u razgovoru za italijanski SportMediaset otkrila da je legendarni napadač svoju karijeru želio završiti u Napoliju.

Njihov rival, ekipa Milana je označila 38-godišnjeg napadača kao primarnu metu za januarski prelazni rok i to nakon što je on napustio Los Angeles Galaxy, no iako se ranije činilo da je on veoma blizu povratka u slavni klub, od toga izgleda neće biti ništa,prenosi sport1.

Ipak, Rossoneri nisu jedini koji su zainteresovani za njega jer je i Napoli pokazao interesovanje za njegove usluge, a mogućnost da se ovaj transfer ostvari je postala znatno veća nakon što je Gennaro Gattuso imenovan kao novi trener ovog kluba.

Wegerup je priznala da je legendarni napadač svjestan da će mu ovo biti posljednji klub u karijeri, te želi savršen ugovor.

- Zlatan zna da će mu ovo biti posljednji ugovor u karijeri, te želi napraviti savršen ugovor. Neće više nikada igrati u Švedskoj, karijeru će nastaviti u Italiji, te želi da mu sve bude savršeno, rekla je Wegerup i dodala:

- Želi ugovor na 18 mjeseci što znači da nije zadovoljan sa ugovorom do kraja ove sezone. Najvažnije za Zlatana kod izbora novog kluba je da ga ljudi vole u novom klubu i da ga prihvate kao takvog.

Poznata novinarka je istakla da je razgovarala sa njim 2010. godine, te da joj je više puta priznao da karijeru želi završiti u Napoliju.

- Razgovarala sam sa njim 2010. godine nakon utakmice Napoli - Milan i rekao mi je da je grad fantastičan kao i atmosfera, te je nekoliko puta ponovio da želi svoju karijeru da završi u Napoli, dodala je ona i zatim nastavila:

- Tačno je da bi mogao biti veoma sretan u Milanu, no ono za čime žudi jeste da učini nešto poput Diega Maradone.

Wegerup je istakla da njegova supruga Helena ne bi trebala imati utjecaja na izbor novog kluba Zlatana Ibrahimovića.

- Apsolutno ne. Ona je veoma inteligentna i jaka, ali on odlučuje o svojoj karijeri, zaključila je Wegerup.

TAGOVI: #Zlatan Ibrahimović