JEZIVI DETALJI ZLOČINA U PODGORICI: “Uključenim usisivačem prikrili plač djeteta, a krv brisali krpama sa zidova”

Dodatno, postoji opasnost od bjekstva, jer je Šišić državljanin Bosne i Hercegovine, dok Jovović ništa ne veže za Crnu Goru, jer nema veze sa drugim djetetom, koje je pripalo na čuvanje ocu.

Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka P. J. produžen je pritvor za još mjesec dana i to po tri osnova: zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i naročito teškog načina izvršenja krivičnog djela.

Prema odluci Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, osim Šišića koji se sumnjiči za teško ubistvo i majka dečaka se sumnjičii za isto djelo, odnosno za teško ubistvo u saučesništvu i prijeti im kazna do 40 godina zatvora.

U prvom dijelu istrage, Jovović se sumnjičila za kršenje porodičnih obaveza. Sud je našao da je pritvor nužan zbog teškog načina izvršenja krivičnog djela.

“Naime postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Nermin Šišić i Jelena Jovović lišili života dijete starosti 15 mjeseci, koje su prethodno zlostavljali na način što su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 04. februara 2018. godine u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede, pri čemu je okrivljena Jelena Jovović za vrijeme dok su ona i okrivljeni Nermin Šišić zajednički vršili fizički napad nad djetetom, a sve u cilju prikrivanja i spriječavanja da u tom trenutku budu otkriveni od strane komšija, koji su se povodom ranijeg povrijeđivanja djeteta raspitivali o porijeklu povreda, uslijed plača deteta uključila usisivač, koji je okrivljeni Nermin Šišić prethodno od susjeda nabavio u tu svrhu, a čija jačina zvuka je bila čujna u susjednim kućama. Nakon toga su oboje radi prikrivanja tragova krivičnog djela upotrebom krpa brisali tragove krvi djeteta sa zidova unutar kuće, da bi potom dijete koje je već bilo lošeg zdrastvenog stanja, uslijed povređivanja zajedno izveli iz kuće i sa djetetom se uputili ka brdu Ljubović. Kada su uočili da su primjećeni od strane osoba iz komšiluka, kako zajedno sa djetetom odlaze i napuštaju dvorište kuće u cilju prikrivanja učinjenog, uz izgovor da je djetetu pozlilo organizovali pozivanje hitne službe, koja je dijete P. J. transportovala na institut za bolesti dece KCCG, gdje je uslijed teških povreda opasnih po život dijete preminulo 05. februara 2018”, navodi se u odluci suda u koju je “FOSmedia” imala uvid.

Sud je uvažio prijedlog tužilaštva za određivanje pritvora i zbog uticaja na svjedoke, jer još nije saslušano šest svjedoka

Dodatno, postoji opasnost od bjekstva, jer je Šišić državljanin Bosne i Hercegovine, dok Jovović ništa ne veže za Crnu Goru, jer nema veze sa drugim djetetom, koje je pripalo na čuvanje ocu.

“Okrivljeni Šišić je državljanin Bosne i Hercegovine, gdje mu je i prebivalište i gdje mu živi uža rodbina, te da je okrivljena Jelena Jovović vanbračna supruga okrivljenog Nermina Šišića, koji ima razvijene porodične i društveno socijalne veze van teritorije Crne Gore, od kojih veza može dobiti pomoć za slučaj bjekstva kako za sebe tako i za okrivljenu Jelenu Jovović, koja je nezaposlena i koju shodno, utvrđenom činjeničnom stanju, za Crnu Goru ne veže činjenica da je majka još jednog djeteta, budući da se dijete nalazi kod svog biološkog oca i otac nad njim vrši roditeljsko pravo, uslijed čega okrivljena Jelena Jovović nema nikakvog interesa da ostane u mjestu prebivališta”, navodi se u odluci suda.