Zmajevi sa novim selektorom spremni za nove izazove: “Idemo se sa svima potući!”

.
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila na Ilidži pred dva bitna susreta kvalifikacija za Mundobasket koje će naši košarkaši igrati 1. i 4. jula protiv Češke i Bugarske.

Tim povodom na današnjoj zvaničnoj press konferenciji medijima su se obratili novi selektor Adis Bećiragić, kapiten reprezentacije Miralem Halilović, te Džanan Musa.

“Ulazimo u period gdje nas čekaju teški protivnici. Nećemo mijenjati ništa, nemoguće je mijenjati sada u igri bilo šta. To bi bilo “samoubistvo”. Pokušaću nešto malo ubaciti od svoje košarke sada”, rekao je Bećiragić, a potom dodao:

“Znamo mnogo o Česima. Svi će igrati koji su igrali na Olimpijskim igrama. Satoransky će biti tu. Jan Vesely bi se mogao također pojaviti. Moramo ih istući da kažem narodnim jeziko. Sve filozofije padaju u vodu, moramo ih natjerati da griješe”

Osvrnuo se Bećiragić i na dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine prije preuzimanja nacionalne selekcije.

“U životu nikad ne lažem. Sve što kažem, kažem iskreno. Došao sam u Sarajevo zato što mi je mama bolesna. Ali nisam očekivao da ću postati selektor. Zadali smo se da radimo dobro. Pokušaću neke stvari da potpišem koliko mogu i ovom momentu”

 

Kapiten Miralem Halilović ističe kako je sretan zbog ponovnog okupljanja reprezentacije.

“Uvijek se radujem doći i osjetiti atmosferu sa reprezentacijom. Dvije jake utakmice nam slijede, protiv ozbiljnih protivnika. Pogotovo Češka, koja igra mnogo godina zajedno”, rekao je kapiten Halilović, a potom dodao:

“Uvijek je novo dokazivanje u sportu. Ljudi si trčali preko aerodroma da igraju na Evropskom prvenstvu, možemo i mi podnijeti neke turbulencije i medijske natpise koji traju tri do četiri dana. Svakako da se želimo dokazati novom selektoru, ali i da je Vedran Bosnić ostao i njemu bi se ponovo iznova dokazivali”

Prisutnima se obratio i sjajni Džanan Musa koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Rio Breoganu.

“Imao sam dosta vremena za odmor. Spremni smo i imamo tih deset dana da se pripremimo i odemo u Češku. Kod nas nema opuštanja i idemo jako u svaku utakmicu. Idemo sa svima da se potučemo”, rekao je Musa.

 

Foto:N1info.com

Izvor: