"Zmajice" završile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

.
Prvi gol za bh. tim postigla je Nikolina Milović u 2. minuti, dok je Ana Karapetijan (Anna Karapetyan) u 40. zatresla vlastitu mrežu

Ženska futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena (2:4) je danas u Kišinjevu od Armenije, u 3. kolu grupe B prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Iako su izabranice Nijaza Mulahmetovića tokom utakmice imale inicijativu i stvorile više prilika, Armenke su bile efikasnije i ostvarile su pobjedu.

Prvi gol za bh. tim postigla je Nikolina Milović u 2. minuti, dok je Ana Karapetijan (Anna Karapetyan) u 40. zatresla vlastitu mrežu.

Posebno raspoložena za igru u timu Armenije bila je Nora Jegjan (Yeghyan) koja je tri puta pogađa u 6., 19. i 27. minuti, a u strijelce se upisala i Olga Osipjan (Osipyan) u 15. minuti.

Za Bosnu i Hercegovinu su danas nastupile: Nikolina Todorić, Zerina Piskić, Dajana Spasojević, Nikolina Milović, Emina Trumić, Jovana Vasić, Sara Brkić, Arijana Ćesko, Merima Alibašić.

Bh. reprezentativke su kvalifikacije završile na trećem mjestu u grupi sa tri boda, ostvarivši pobjedu protiv Moldavije, dok su poražene od Nizozemjske i Armenije.