Znakovni jezik- Prilika za studente i srednjoškolce

asd
Potreba gluhih i nagluhih osoba je da u svakoj javnoj instituciji postoji barem jedan uposlenik koji je osposobljen za komunikaciju sa njima, odnosno da poznaje znakovni jezik

Bihać, 28. februara - Tim povodom „Udruženje gluhih i nagluhih“ Bihać je realiziralo sada već sedmi po redu, višemjesečni ciklus projekta „Kurs znakovnog jezika“. Održali su svečanu dodjelu uvjerenja za 14 novih osoba koje su završile prvi stepen ovog kursa.

„Udruženje gluhih i nagluhih“ Bihać već 4 godine vrši besplatnu obuku osoba koje žele naučiti znakovni jezik. Želja i cilj im je da svaka institucija ima barem jednu osobu s kojom bi se mogli sporazumjeti, te samim tim poboljšati položaj gluhih i nagluhih osoba u društvu. Završili su sedmi ciklus ovih obuka. Gledajući unaprijed, priliku da nauče znakovni jezik dali su i srednjoškolcima i studentima.

Udruženje je do sada ostvarilo saradnju sa brojnim institucijama.

Projekt je finansiran od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike sredstvima obezbjeđenim iz prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.