Žrtve genocida: Dodik ili je lud ili je dobio zeleno svjetlo da započne rat

Vrlo je teško dati definiciju tome, jasno je da je zlo u njemu, poručile su preživjele žrtve genocida okupljene u Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa“, nakon što su čule izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da bi Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH trebao obući uniforme bivše Vojske RS.

– Milorad Dodik ili je pobudalio ili je od nekog dobio zeleno svjetlo da započne rat. Ništa me od njega ne iznenađuje, jer u posljednje vrijeme na njegove izjave svi šute i slušaju – kazala je za Avaz Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Iz ovog udruženja na reakciju pozivaju i predstavnike međunarodne zajednice u našoj zemlji, navodeći kako Dodik očito „razvaljuje državu“, a oni sve toleriraju dok govore o čuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Ja sam mislila da je samo Šešelj tako monstruozan i zloban, da je za nauku, a čini mi se da i Dodik ide tim stopama. Jedno vrijeme je bio normalan kada je govorio da je počinjen i genocid, ali sad mu izgleda ne prolazi ništa osim da laže i obmanjuje svoj narod, a ne znam šta hoće s tim da postigne. Vjerujem da nije dobro – kazala je Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.