fbpx Zvanično obrazloženje: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta

Zvanično obrazloženje: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta

Home

Zvanično obrazloženje: Policajac se okliznuo i slučajno upucao migranta

Skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu "stop policija", a koju je ponovio više puta

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio da je pripadnik tamnošnje policije prije nekoliko dana pucao u migranta kod Rijeke, objavili su i snimak.

Njime žele pokazati da je došlo do nesretnog spleta okolnosti jer je policajac zapeo na stijenu.

Ranjeni muškarac bio je u životnoj opasnosti nakon što je upucan u predjelu stomaka, ali hrvatski mediji kažu kako se on oporavlja.

- Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. novembra 2019. godine, oko 16:50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o ilegalnim migrantima, što se kasnije i potvrdilo. Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu "stop policija", a koju je ponovio više puta - prenosi "Večernji list". 

Dodaju kako se osobe uprkos upozorenjima nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, zbog čega je on pokušao dozvati svoje kolege pucajući u zrak.

Usljed pucanja se okliznuo na mokroj i klizavoj površini, zatim pao i prilikom pada ispalio još jedan hitac koji je pogodio jednog migranta.

Ostatak grupe, njih 17, je izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a to im je i omogućeno.

 
Topic
Objavio: Čet, 21/11/2019 - 22:17
Back to top