Zmajevima skaču cijene pred baraž, novo ime je na vrhu najskupljih nogometaša BiH

.

Specijalizovana stranica koja predstavlja tržišne vrijednosti nogometaša Transfermarkt osvježila je podatke i sada na listi najskupljih reprezentativaca Bosne i Hercegovine imamo novo ime.

Fantastične igre Ermedina Demirovića ove sezone za Augsburg donijele su mu veliki skok tržišne vrijednosti tako da je sada na vrhu najskupljih Zmajeva zajedno s još dvojicom reprezentativaca BiH.

Demirović je ove sezone postao kapiten Augsburga i u Bundesligi je postigao osam golova te dodao pet asistencija. Najnoviji je postigao za vikend protiv Dortmunda u remiju rezultatom 1:1, a to mu je donijelo ozbiljan skok vrijednosti.

Dosadašnjih 14 miliona eura zamijenio je s 20 miliona eura, koliko mu je sada vrijednost prema Transfermarktu.

Tako se poravnao na vrhu zajedno s još dvojicom mladih bh. nogometaša. To su Amar Dedić i Anel Ahmedhodžić, defanzivci koji vrijede po 20 miliona eura. Upravo ta trojica trebala bi biti nositelji reprezentacije BiH u narednim godinama.

Cijena je skočila još nekolicini bh. nogometaša. Benjamin Tahirović sada vrijedi šest miliona eura (prethodna cijena pet miliona), Haris Tabaković 2,5 miliona eura te Renato Gojković 1,5 miliona eura.

 

Vrijednost Zmajeva u prethodnom obračunavanju iznosila je 86,4 miliona eura, a sada je 92,3 miliona eura. No, to je obračunato bez Anela Ahmedhodžića, koji nije bio na prethodnim okupljanjima zbog povrede, ali i spora s Nogometnim savezom BiH.

Svi se nadamo da će stoper Sheffield Uniteda riješiti sve nesuglasice sa savezom te da će biti član ekipe u baražu protiv Ukrajine, koji je zakazan za mart. U tom slučaju, Zmajevi bi vrijedili više od 110 miliona eura. S druge strane, vrijednost Ukrajinaca procijenjena je na 300 miliona eura.