Čak pet saobraćajnih nezgoda u Velikoj Kladuši, ima povrijeđenih

.

– Bez električne energije danas od 8:30 do 12:30h biće kupci u trafopodručjima Stabandža i Ravnice, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“ Bihać.

– Čak pet saobraćajnih nezgoda u protekla 24h evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U jednoj dva lica su lakše povrijeđene, dok je u ostalim saobraćajnim nezgodama pričinjena materijalna šteta. Evidentirano je i jedno narušavanje javnog reda i mira.

52 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć u Hitnoj službi kladuškog Doma zdravlja. Dežurni doktori Abdulah Fazlić i Kenan Dautović na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

– Prema riječima dežurnog vatrogasca Dautovića, Vatrogasna jedinica nije imala  intervencija.

– Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ informišu da je uredno vodosnabdijevanje kladuške općine.

– U povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji je obilježen 03. decembra kladuško Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize danas organiziraju uličnu akciju „Mi smo tu i računajte na nas”. Akcija će se održati na Trgu mladih u 12h, a cilj je građane upoznati sa pravima, mogućnostima i problemima osoba sa invaliditetom na području općine.

– U BiH danas pretežno sunčano i hladno, a poslije podne očekuje se postepeno naoblačenje. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura od -2 do 5, na jugu do 10, u višim predjelima oko 0 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika i sunčani intervali povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će biti hladnije u odnosu na veći dio sedmice iza nas.

Stanje na putevima

– Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Magla smanjuje vidljivost na putevima na području: Ključa, Sanskog Mosta, Prijedora, Banovića, Gradačca i Kalesije. U zasjenjenim stranama viših planinskih predjela upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Također, skrećemo pažnju i na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno posjeduju zimsku opremu. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.