Gdje se krije: Isplivao novi snimak odbjeglog pedofila u Banjoj Luci

gv

Potraga za Ivicom Miškovićem, osuđenim pedofilom koji je pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci, još nije dala rezultate.

ATV je došao u posjed novog snimka koji pokazuje kuda se bjegunac kretao.

Na snimku se vidi kako Mišković, neposredno nakon što je iskočio kroz prozor suda, trči kroz Aleju Svetog Save. Kreće se prema kružnom toku, a zatim skreće u Gundulićevu ulicu gdje su ga snimile i nadzorne kamere ATV-a. Nakon toga bježi iza zgrada, gdje mu se gubi svaki trag.

Bjekstvo Miškovića je, kako saznaje isti medij, postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije Ministarstv aunutrašnjih poslova Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bjekstvo bilo planirano i da li je Mišković imao pomagače, odnosno logističku podršku.

"Pokrenuta je istraga kako bi se ispitale sve okolnosti bjekstva. Ne odnosi se to samo na propuste sudskih policijaca D. T. i D. T., koji su bili zaduženi za njegovo sprovođenje i koji su u međuvremenu suspendovani, već se ispituju sve okolnosti tog slučaja", kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

 

Dodaje da sve u vezi s Miškovićevim bjekstvom djeluje nevjerovatno. Od toga kako je bez lisica ostao bez nadzora Sudske policije, do iskakanja kroz prozor suda, te činjenice da se čovjeku starije životne dobi, u svega nekoliko minuta izgubio svaki trag.

Pritom Mišković, koji je državljanin Hrvatske, kod sebe nije imao novac, ni dokumente. Njegova fotografija je u roku od sat vremena bila prisutna gotovo u svim medijima, ali ni to nije pomoglo u lociranju i hapšenju. U međuvremenu su se pojavile informacije da se krije u Srbiji, te da je viđen u Hrvatskoj, što nije potvrđeno.

Podsjetimo, Mišković je 7. novembra pobjegao nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada 9-godišnje djevojčice. Dosadašnja istraga je pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor. U tome je pokušala da ga spriječi sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspjela.