I dalje se traga za tijelom Adnana Fajića iz Bosanske Otoke: U vodi nađena njegova jakna

n
Potraga za Adnanom Fajićem koji je zajedno s još četvoricom nogometaša Sloge iz Bosanske Otoke automobilom sletio u Unu, organizovana je i danas, saopćeno je iz kanu kluba Kormoran.

Automobil je sletio u rijeku u Unu 12. novembra u ranim jutarnjim satima. Trojica nogometaša su se uspjela spasiti dok te sreće nisu bili Nedžad Mujagić i Adnan Fajić. Prije tri dana pronađeno je Nedžadovo tijelo. Za Fajićevim se još traga.

“Danas smo nastavili potragu za Adnanom. Vidljivost je dosta bolja pa je uz jedinicu za podršku bilo 7 ronioca i motorni čamac. Pored toga pokušali smo locirati i dronom sa termalnom kamerom, ali nažalost bez uspjeha… Nedaleko od nesreće je pronađena njegova jakna. Sutra nastavljamo dalje niz vodu gdje smo danas stali”, naveli su iz kanu kluba.

iz Sloge su pozvali sve građane Bosanske Otoke da sutra pomognu u potrazi za Fajićem.

“Pozivamo sve članove kluba, sve građane koji su u dobrom psihofizičkom stanju da se odazovu u pretragu obala rijeke Une u potrazi za tijelom Adnana Fajića. Okupljanje je u četvrtak (16.11.) u 9 i 45 sati na Otočkom mostu”, navedeno je u pozivu.

Kako su ranije naveli iz SDP-a Bosanska Krupa Adnan je sin Fajić Rizaha, nekadašnjeg fudbalera Sloge, koji je i sam nosio dres najdražeg Kluba. 

Foto: FB