Laži srpskih medija:Srbima se sprema veliko zlo?!

bakir
Nakon što su srpski mediji u više navrata plasirali laži o "rušenju" Dodika i RS-A ovoga puta su otišli dalje.

Sranački mediji i mediji iz Srbije naklonjeni Miloradu Dodiku ne prestaju sa plašenjem srpskog stanovništa u RS-u.

Ovoga puta se radi o "opasnom planu".

"Opasan plan!Ustavni sud BiH oduzeo je 94.000 hektara zemljišta Republici Srpskoj, praktično pogazivši sve dogovoreno u Dejtonu, a iza te odluke krije se namera Bakira Izetbegovića da na tom prostoru naseli izbeglice iz Sirije, ali i radikalne islamiste, teroriste povratnike koji po povratku u BiH dobijaju minimalne zatvorske kazne"..., piše u današnjem broju lista "Alo".

List "Alo" nije zaboravio zatražiti mišljenje "stručnjaka za bezbjednost Dževada Galijaševića" koji je izjavio da se "iza odluke Suda krije takva namjera Sarajeva da RS preplavi migrantima".

Stefan Stamenkovski, predsjednik Zavetnika, kaže da pomenuta odluka Suda predstavlja "nastavak etničkog čišćenja Srba".

Ovaj medij dalje navodi i da je Dodik na sjednici Izvršnog komiteta SNSD rekao da je "Odlukom Ustavnog Suda BiH pređena crvena linija", i pozvao na jedinstvo pozicije i opozicije i javnost rekavši da je "ova odluka Ustavnog suda BiH podvala Srbima u Republici Srpskoj".

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je, podsjećamo, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, donio odluku kojom je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

U skladu sa Ustavom BiH, entiteti su obavezni poštovati odluke institucija BiH, uključujući i odluke Ustavnog suda, koje su konačne i obavezujuće.

 

Izvor: