Bh. influenseri dijele potresna iskustva onkoloških pacijenata s UKC-a Tuzla: Tražimo hitnu reakciju

.
Influenser Mirza Mustafagić postavio je na svoj Instagram profil video u kojem je pročitao potresno pismo pacijentice Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, a u kojem je opisala nehumane uvijete na Onkološkom odjeljenju te ustanove.

"I ti možeš biti ta osoba. Univerzitetski klinički centar Tuzla od februara 2023. godine nema ispravan aparat za zračenje onkoloških pacijenata. Onkološko odjeljenje UKC Tuzla nema osnovne uslove za pacijente. Potrebna je HITNA reakcija", napisao je Mujstafagić uz video i pozvao svoje pratitelje da ga dijele na društvenim mrežama.

Uz to, Mirza je angažirao i svoje kolege, bh. influensere da se priključe ovoj kampanji što su i učinili.

Amina Efendić, Erna Saljević, Ilda Humić, Semra Menzilović, Ana Bavrka, Sead Hrustanović, Brankica Raković, Nejla Muhić, Aldin Hasić, Meliha Aličić i mnogi drugi snimili su videe u kojima čitaju bona iskustva pacijenata UKC-a Tuzla.

O svemu su se oglasili i iz tog kliničkog centra na današnjoj konferenciji za novinare, a v.d. direktora tuzlanskog UKC-a Denijal Tulumović rekao je da niko od pacijenata nije preminuo jer mu nije pružen radioterapijski tretman.

Mirza je na svom Instagramu otkrio i da su počele kružiti priče da je ova kampanja politički iskonstruisana.

"Nisam član nijedne stranke. Neću/nećemo dozvoliti da se ovdje uradi ono što se uradilo sa slučajem Ribarnik u Srbiji. Nijedan politički subjekt nije dijelom ovoga i ne pokušavati loše rezultate pravdati time. Nikakva pozicija i opozicija nisu bitne. Bitni su ljudski životi", poručio je Mustafagić.

 

 

Foto: Screenshot: Instagram