Bora Čorba: Nisam teško bolestan, spremamo veliku turneju

Frontmen legendarnog benda oglasio se povodom navoda lista "Svet"

Bora Đorđević oglasio se povodom navoda lista "Svet" da boluje od raka prostate i da uskoro kreće na liječenje, što su prenijeli mnogi mediji.

- Bora je tek nedavno saznao da je bolestan. Jedino rješenje je operacija – naveo je, između ostalog, neimenovani izvor ovog časopisa. 

Bora Đorđević danas je, ipak, demantirao pisanje beogradskog lista.

- "Riblja čorba" nije otkazala svoje nastupe niti će otkazati nijedan nastup. U Minhenu sviramo 7. decembra, a u pripremi su regionalna i američka turneja, gdje se uveliko zakazuju termini. Vijest o otkazivanju koncerta je zlonamjerna, s tendencijom da se diskreditira novi album "Da tebe nije" i unese nesigurnost među ljude koji prate "Riblju čorbu" te da se obeshrabre promoteri, organizatori, saradnici - navodi se u saopćenju "Riblje čorbe", u čije ime se obratio upravo Bora Đorđević. 

Frontmen legendarnog benda istaknuo je da je zlonamjerno napisano da traži novac za liječenje. 

- Hvala svima onima koji su ponudili novčanu pomoć ali novac nam nije potreban. Navodi da sam teško bolestan su dezinformacija, što se moglo vidjeti i potvrđuje više nego uspješna ljetna turneja, kad se nastupilo u više od 25 gradova, a naročito u posljednja dva, 13. septembra u Ljubljani i 5. oktobra u Beču. "Riblja čorba" je u odličnoj formi, sviramo i pjevamo bolje nego ikad - saopćio je Bora Đorđević.

Izvor: