Britanska tiktokerica smatra da je naša zemlja najpodcjenjenija u Evropi: Odmor od 4 dana košta 190 eura

F

Tiktokerica poznata kao "emsbudgettravel" ima savjete za putovanje na destinaciju na kojoj nećete potrošiti puno novaca, a među njima je istakla i našu zemlju.


Naime, ispričala je da putovanje svijetom ne mora uvijek biti strašno skupo, otkrivajući da ju je jedno od njezinih "omiljenih" odredišta koštalo manje od 190 eura za posjet.

Em je tako nahvalila Bosnu i Hercegovinu kao jednu od "najpodcijenjenijih zemalja" Evrope.

Ona je videosnimak na TikToku oslovila: "Moja omiljena zemlja 2024. i jedna od najjeftinijih i najpodcijenjenijih u Evropi! Savršeno za jeftin odmor za parove ili djevojačko putovanje."

Posjetivši već devet zemalja ove godine, ona je našu zemlju proglasila svojim posebnim izborom. Opisala ga je kao "skriveni dragulj", istaknuvši da je jeftina aviokompanija Ryanair nedavno počela nuditi pristupačne letove prema tamo.

Nju je četverodnevni boravak koštao 187.27 eura. Impresivno niska svotu je pokrivala "etove, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz - doslovno sve. Potvrdila je da zemlja opravdava svoju reputaciju jedne od najjeftinijih zemalja za posjetiti u Evropi.

Em je posjetila Sarajevo koji je opisala kao "prekrasan" i rekla da se tamo osjeća stvarno sigurno. Prema njenim riječima, mještani su bili "vrlo prijateljski nastrojeni" i zemlja se može pohvaliti "zadivljujućim krajolikom", uključujući "planine, rijeke, jezera i vodopade".

Također, je preporučila posjet Mostaru, koji se nalazi na dva sata vožnje od Sarajeva, opisujući ga kao čaroban i kao savršeno mjesto za istraživanje satima.

Foto: Tiktok