Brzi rezultati: Japanska terapija vodom skida višak kilograma

asd
Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak kilograma, a jedan se posebno ističe po svojoj efikasnosti i brzim rezultatima.

Naime, đumbirova voda pomaže u sagorjevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara.
 
Dobro utiče na cjelokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti s obzirom na to da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Normalizuje krvni pritisak – redovno konzumiranje đumbirove vode doprinosi regulisanju krvnog pritiska, a sprječava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija – đumbir se vijekovima koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i gripe. Ima protivupalno djelovanje koje ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Poboljšava cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka.
 
Umanjuje simptome prehlade i gripa – redovno konzumiranje đumbira poboljšava imunološki sistem.

Reguliše probavu – đumbirova voda eliminiše neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode spriječiće bol u zglobovima.

Sastojci:

1, 5 l vode

nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)

malo limunovog soka

Priprema:

Stavite vodu da prokuha, a đumbir ogulite na kriške.

Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša.
 
Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.

Čim otvorite oči ujutru popijte ovaj napitak.