Bugenvilija je kraljica ljetnog vrta

.

 

Veličanstvena, raskošna, zadivljujuća i tako fotogenična – bugenvilija se uistinu može nazvati kraljicom ljetnog vrta, pa ne čudi što u najtoplije godišnje doba mnogi vole fotografirati taj prekrasni cvijet i diviti se njegovoj ljepoti.

Bugenvilija najbolje uspijeva u mediteranskim krajevima, gdje se kao penjačica uzgaja uz zidove kuće, ograde, pergole i verande, ali uspijeva i na kontinentu. Preporuka je u kontinentalnim vrtovima uzgajati je u teglama, a čim krenu prvi znakovi jeseni, potrebno ju je unijeti u kuću.

Kako je riječ o ljetnom i mediteranskom cvijetu, bugenvilija jako dobro podnosi sušu i vrućinu, pa uspijeva i na temperaturama iznad 35 Celzijevih stupnjeva, a neće joj se ništa dogoditi ni ako je zaboravite zaliti. Najraskošniji cvjetni “zidovi” bugenvilija najčešće se mogu vidjeti u tamnoružičastoj boji i takav prizor privući će poglede prolaznika i zadiviti ih.

Taj će cvijet u svaki vrt unijeti djelić Mediterana i stvoriti u njemu čaroban ljetni ambijent. Bugenvilija sve to može jer ona je najljepša kraljica ljetnog vrta.

https://www.instagram.com/p/CRhcMYZrSIL/?utm_source=ig_embed&ig_rid=7ddde790-d301-4206-8646-7765d7436bf2

Izvor: