Čaj od šipka, mente i brusnice smijete piti u trudnoći, ali znate li koje ne smijete?

.
POSTOJI cijeli popis čajeva koji su dopušteni, ali i popis onih koje nikako nije preporučljivo konzumirati tijekom trudnoće.

 

Kako ne biste naštetili svome, ali i djetetovom zdravlju, vrlo je važno informirati se o tome u kojim čajevima smijete nastaviti uživati tijekom drugog stanja. Naime, neke biljke čak mogu potaknuti kontrakcije i krvarenje, a zabranjeni su i oni koji djeluju laksativno ili su dijuretici.

 

Umjereno smijete konzumirati crni i zeleni čaj. Konkretno, popijte maksimalno jednu šalicu dnevno jer ovi čajevi sadrže i kofein.

 

Čajeve od šipka, mente, đumbira, brusnice, kamilice, lipe i koprive smijete piti bez straha. Na popis dopuštenih čajeva slobodno dodajte i Rooibos čaj, koji ima umirujuća svojstva i mnoge dobrobiti za vaše zdravlje, a vjeruje se i kako je osobito koristan nakon porođaja. Osim toga, dojilje ga piju kako bi smanjile grčeve kod novorođenčadi. Osim njega, dobar je i čaj od lista maline jer opušta maternicu i olakšava porođaj.

 

Ipak, tijekom trudnoće trebali biste izbjegavati čaj od majčine dušice, komorača, hibiskusa, kadulje, peršina, anisa, stolisnika, hajdučke trave, maslačka, rute, kao i uvin čaj.

Izvor: