Clint Eastwood o tajnama dugovječnosti: Ne jedite kalorične deserte i zašećerena pića

r

IAKO ima 93 godine, Clint Eastwood ne posustaje. Štoviše, trenutno snima novi film pravni triler Juror No. 2, u kojem će glavne uloge imati Toni Collette, Nicholas Hoult i oskarovac J.K. Simmons.

Koja je tajna njegove dugovječnosti? Ako pitate Eastwooda, sve je promijenio šokantan gubitak oca koji je umro nakon srčanog udara u dobi od 64 godine. Naime, tada je shvatio da je zdravlje najveće bogatstvo.

"Nikad nisam imao puno masnog tkiva, ali sam uvijek pazio na prehranu. Klonite se ugljikohidrata, osobito kaloričnih deserata. Držite vagu u kupaonici, uzimajte vitamine i zaobilazite pića puna šećera. Izbjegavajte pretjerano konzumiranje alkohola", savjetovao je za Muscle and Fitness.

Eastwoodov sin Scott u intervjuu za Men’s Health otkrio je koliko je njegov otac posvećen prehrani i tjelovježbi.

"Moj tata je stroj. Pokazao mi je kako dizati utege kad sam imao 14 godina. Naučio me potisku s klupe i drugim osnovnim vježbama. Jasno mi je dao do znanja da je važnije izvoditi vježbe pravilno nego pretjerivati s težinom utega", objasnio je.

Eastwood je svjestan da njegovo tijelo ne može raditi ono što mu je bilo jednostavno u mladosti. Ovih dana ne radi ništa prenaporno.

"I dalje igra golf i voli duge šetnje. Raduje se dobrom obroku, čitanju, novim scenarijima", izjavio je izvor blizak holivudskoj legendi za Closer.

Eastwood je također meditirao više od 40 godina.