ŠEMSA SULJAKOVIĆ MU DALA VJETAR U LEĐA: Da li je rahmetli Sinan u Seadu dobio muzičkog nasljednika?

Još sam sretniji kada mi jedna ovakva pjevačka veličina kaže da joj se dopadaju moje pjesme – kaže on.

Nakon svih svojih uspješnih numera, naročito iz saradnje sa plodnim autorom Goranom Matićem Gorančetom, Sead Sejo sjajni folk izvođač se odlučio za cover. Jednostavno, poželio je da i to ima u svom pjevačkom opusu da bi sebi ispunio želju jer mu se pjesma Peđe Medenice a koju je otpjevao Đani „Nema me“ poželio snimiti.

Goranče kaže da nije problem za kratko vrijeme snimiti bilo kakvu pjesmu sa vokalom kakav ima Sead Sejo, pa tako je bilo i ovoga puta na obostrano zadovoljstvo. Poželjeli su da „zaliju“ završeni projekat i sasvim slučajno desio se susret sa Šemsom, Seadovom ljubimicom a Gorančetovom dragom prijateljicom. Druženje, bar na pola sata, bilo je neizbježno.

Sead se potrudio da i Šemsa zapamti susret s njim pa joj je donio ogromni aranžman kazujući da je svaki poklon ovoj jedinstvenoj pjevačici mali.

-Sa Šemsom sam nastupao jedne prilike u Albaniji. Bio sam presretan a sada sam još sretniji kada mi jedna ovakva pjevačka veličina kaže da joj se dopadaju moje pjesme. Naročito je istakla momenat kada me je slušala kako uživo izvodim jednu od Sinanovih pjesama pa mi rekla kako je bila ganuta jer u svom vokalu imam nešto slično njenom dragom prijatelju – rekao nam je Sead Sejo.

Izvor: