Otkriveno zašto je “Disney” izbacio Johnnyja Deppa iz “Pirata s Kariba”

Prvi film "Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera" pojavio se na malim ekranima 2003. godine i zaradio je 600 miliona dolara

Još u oktobru 2018. objavljeno je da je Disney odlučio izbaciti Johnnyja Deppa (55) iz “Pirata s Kariba”, a prošlog mjeseca su to potvrdili šefovi Disneyeve filmske produkcije. Razlog zbog kojeg Deppa izbacuju nisu naveli, a sada je izašao podatak kako će zapravo “ušparati” time što ga nema u glavnoj ulozi.

– Njegova odsutnost olakšala nam je budžet za više od 88,5 miliona dolara, koliko je inače koštao njegov angažman za ulogu Jacka Sparrowa – piše poslovni magazin Forbes.

Prvi film “Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera” pojavio se na malim ekranima 2003. godine i zaradio je 600 miliona dolara. Depp je tada nominiran za Oscara za najboljeg glumca za ulogu kapetana Jacka Sparrowa.

– On je utjelovio taj lik, on je na setu postao taj lik i od kapetana je napravio brand. Dao je dušu za taj film – objasnili su iz Disneya.

Nakon prvog dijela snimljena su još četiri nastavka koji su zaradili nevjerovatne novce. No, kada su redatelji predstavili i šesti nastavak piratske sage, “Pirati s Kariba: Mrtva usta ne govore”, naišli su na negativne kritike.

– Nismo uspjeli uskladiti finansije. Troškovi su bi bili veći od prihoda prijašnjih filmova i to nije bilo moguće – ispričali su.

Mnogi se ne slažu s odlukom reditelja što su izbacili glavnog glumca, a još ih je više šokirala vijest kako bi Jacka Sparrowa mogli pretvoriti u ženu.

Izvor: