Džesi Ajsenberg, kandidat za Oskara na crvenom tepihu: Sarajevo mi je omiljeni grad, želim vidjeti i koliko se promijenio

gf

Oduvijek sam se htio vratiti i da pokažem svojoj supruzi ovaj nevjerovatni grad, kazao je Ajsenberg

Američki glumac, reditelj, dramski pisac i autor Džesi Ajsenberg (Jesse Eisenberg), nominiran za Oskara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.

On se pojavio na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i izazvao ovacije publike na festivalskom trgu.

- Ja sam odlično, hvala na pitanju. Kako ste vi - bilo je prvo što je Ajsenberg rekao novinarima na crvenom tepihu.

 

U Sarajevu bio prije 12 godina

Dodao je:

- Bio sam ovdje ranije, prije otprilike 12 godina. Oduvijek sam se htio vratiti i da pokažem svojoj supruzi ovaj nevjerovatni grad. Želim vidjeti toliko toga u Sarajevu, ali i da vidim koliko se ovaj grad promijenio u međuvremenu - rekao je Ajsenberg.

Dodao je da je jako uzbuđen zbog dolaska u Sarajevo.

- Počastvovan sam nagradom Počasno Srce Sarajeva. Volim pisati u biblioteci u Njujorku. To mi je omiljeni način za provoditi vrijeme. Volim ostati svjež, kreatuivan i interesantan - istakao je Ajsenberg.

Uloga u seriji "Žigosani u reketu"

Osvrnuo se i na scenu koju je snimio za seriju "Žigosani u reketu".

- Bio sam u posjeti mom prijatelji koji je producent. A i volim košarku. Pitao sam ga mogu li biti u jednoj sceni. Dan prije snimanja samo smo napisali brzo scenu u kojoj sam glumio sina vlasnika američkog košarkaškog kluba. To je smiješna uloga, ali jednostavno volim košarku. Sarajevo je moj omiljeni grad. Sretan sam kad god imam priliku biti ovdje. A primiti ovu nagradu bit će odlično - zaključio je Ajsenberg.

Sarajevo Film Festival će odati počast Ajsenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Ajsenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20:30 sati.

 

 

foto: Avaz.ba\arhiv

Izvor: