Džinović: Ja sam rođen u Sarajevu. Tamo niko nije smio da kaže da je pjevač ili da je nešto. Odmah je bio ili peder ili ovo ili ono...

AĆDIJSPASD
Haris Džinović gostujući na televiziji iz Srbije prisjetio se svojih početaka, te objasnio da u svom okruženju nije baš naišao na stoprocentnu podršku.

S jedne strane, naime, uvidjevši njegov talenat, mnogi su ga ohrabrivali da napravi prvi korak, a kada je to učinio – mnogi su, pak, pomislili da se “uzvijezdio” te da zato više neće da pjeva po kafanama.

Kada ga je voditeljica upitala koliko je čekao da mu neko kaže – svaka čast, uspio si, on je odgovorio:

Ja ću vam sad ispričati jednu priču… Ja sam rođen u Sarajevu. Tamo niko nije smio da kaže da je pjevač ili da je nešto. Odmah je bio ili peder ili ovo ili ono… šta ja znam – počeo je u u jednoj emisiji pa izazvao i par osmjeha, a voditeljicu naveo da se uhvati za čelo.

Međutim, obzirom da sam se ja napjevao kao magarac za džabe, što ja kažem, s rajom uz gitaru i uz klavir, po toj Jahorini, po raznim kafanama… meni su stalno govorili – što ti ne snimiš ploču? Bolje pjevaš od svih ostalih koji sad postoje, koji snimaju. Kad sam prvi put snimio ploču i kad sam rekao jednom da me grlo boli u kafani, svi su rekli – ma, ti si postao pjevač. Postao si zvijezda pa ne možeš da pjevaš. I tako dalje. Mislim, nikako nisu mogli da pređu… da kažu, ‘ajde, ovo je stvarno to što jeste. Šta ćete, morate s tim da se pomirite i to je to – zaključio je on.

Izvor: