Fanovima se nije svidjelo Kimino mišljenje o Greti Thunberg

Greta Thunberg, 16-godišnja aktivistica iz Švedske, svojim je stavovima o očuvanju okoliša uspjela dotaći hiljade osoba širom svijeta.

O njoj, ipak, nemaju svi isto mišljenje. Dok neki uzdižu njena djela, drugi smatraju da je projekt svojih roditelja. No, šta o njoj misli reality zvijezda Kim Kardashian?

Mislim da je vrlo hrabra mlada osoba koja se bori za svoja uvjerenja. Voljela bih da je moja djeca upoznajuDivim joj se što je imala toliko hrabrosti stati pred sve odrasle i utjecajne osobe. Takve ljude trebamo – izjavila je Kim za Reuters.

I sama je pobornik zaštite okoliša.

Klimatske promjene su ogroman problem. Odgajam djecu da brinu o okolišu, naučili smo ih šta smiju, a što ne. Iz kuće smo izbacili svu nepotrebnu plastiku i zamijenili je staklom – rekla je bogatašica. 

Međutim, tim je izjavama stala na žulj publici. Fanovi su je napali da je licemjerna jer hvali Gretu i kaže da se zalaže za okoliš, a njeno ponašanje ima sasvim drugačiji utjecaj. Naime, Kim često nosi krznenu i kožnu odjeću, ali i ima privatni avion kojim stalno putuje i tako drastično zagađuje planetu - prenosi Azra.

Nismo sigurni da bi Greta imala dobro mišljenje o tome, budući da je zbog manjeg zagađenja putovala dvije sedmice brodom do SAD-a zbog govora u UN-u.

Izvor: