(FOTO) Dječak nacrtao gdje ga boli i otkrio da ima tumor

Emre Erulkeroglu, koji ima samo sedam godina, žalio se mami na glavobolju.

Majka je mjesecima pokušavala saznati što muči njenog sina, a onda je konačno – tek nakon što je ugledala crtež svog sina shvatila je da on možda ima tumor.

I tek tada liječnici su odlučili napraviti opsežne pretrage da bi konačno utvrdili što dječaka zaista muči, pošto su do tada smatrali da boluje od migrene.

Kako piše britanski The Sun, zdravstveni problemi malog Emre počeli su zapravo krajem 2015. godine kada se jedno jutro probudio s glavoboljom koja mu je stvarala nagon za povraćanje.

 

Odveli su ga liječniku koji je rekao kako sumnja da njihov sin ima migrene te ih poslao kući. Situacija se nakon toga pogoršala, počele su glavobolje koje su znale trajati po nekoliko sedmica.

Roditelji su insistirali da se naprave daljnje pretrage, i na njihovo nagovaranje konačno su ga odlučili poslati na magnetnu rezonancu.

Stanje mu se pogoršavalo da bi na koncu konačno shvatili kako je cista prerasla u cistični tumor, neoperabilan. Izvedena mu je lumbalna punkcija i endoskopska ventrikulostomija te je trenutno na čekanju i promatranju.

I dok im trenutno ništa drugo nije preostalo nego čekati, mama Tiffani podijelila je svoju priču na stranicama The Brain Tumor Charity kako bi upozorila druge, posebno roditelje, na simptome tumora na mozgu, s posebnim naglaskom da inzistirate više i intezivnije nego što su oni.

 

(Izvor:fokus.ba)