Fotografija mladenke izazvala debatu na internetu, vidite šta nije u redu?

.
Na internetu je izbila debata o fotografiji mladenke koja je snimljena dok isprobava vjenčanicu. Na njoj je uočen neobičan detalj.

Mlada na fotografiji stoji na platformi ispred dva ogledala, ali je njena slika u svakom drugačija.

Na lijevom ogledalu ruke su joj postavljene uz tijelo, a na desnom dlanovi su joj prislonjeni uz donji dio stomaka. Ono što je još neobičnije je da mlada na podijumu drži jednu ruku uz tijelo, a drugu sklopi ispred sebe.

Većina korisnika društvenih mreža, na kojima je fotografija privukla veliku pažnju, smatra da je britanska nevjesta Tessa Coates fotošopirala svoj lik na ogledalima prije nego što je objavila. Ali ona sama tvrdi da to nije istina. “Ovo je neuređena, prava fotografija. Nije uređeno i nije snimljeno u režimu panorame”, napisala je u objavi na Instagram mreži.

Postoji li potpuno prirodno objašnjenje za neobičnu fotografiju?

Coates se obratila stručnjacima u vezi fotografije, koja je snimljena iPhoneom. Jedan od zaposlenih objasnio joj je da je fotografija nastala zbog iPhoneovog načina fotografisanja i da je u pitanju softverska greška koja se javlja jednom na milion snimljenih fotografija.

Kada snimate fotografije telefonima marke iPhone, uređaj snima nekoliko fotografija, koje se zatim kombinuju u jednu. Međutim, Coates je očigledno pomjerala ruke tokom ovog procesa snimanja, a telefon je otkrio tri različite osobe. Za svaku je odabrao najbolju pozu na finalnoj fotografiji. Rezultat je prilično bizarna fotografija, prenosi hrvatski portal Dnevnik.hr.

 

 

Foto: Instagram